Facebook
Peek Juwelier Heiloo
vakmanschap, service en betrouwbaarheid

Trollbeads

In 1976 ontwierp Søren Silversmith in Denemarken de eerste kraal die met maar liefst zes kleine gezichtjes was versierd. Dit design werd in de juwelierszaak van zijn vader Svend verkocht. In eerste instantie werd de kraal aan een leren koordje om de hals gedragen, maar Sørens zus Lise besloot de kraal aan een zilveren armband te hangen.

Het unieke Trollbeads concept krijgt vorm wanneer Lise een eigen juwelierszaak opent en van een klant de vraag krijgt om niet één  maar meerdere kralen aan de zilveren armband te hangen. Deze originele uitvinding heeft ertoe geleid dat het eindelijk wereldberoemd is geworden.

Elke Trollbead bedel is tot het jaar 2000 door de familie Nielsen/Aagaard zelf ontworpen. Na die tijd werd een aantal Deense sieradenontwerpers in de arm genomen om de collectie uit te breiden en een eigen Trollbead te creëren.

Het assortiment is de laatste jaren uitgegroeid tot de mooiste en meest gevarieerde collectie in het bedel segment en bestaat inmiddels uit meer dan 400 bedels, verkrijgbaar in ruim 50 landen.

terug...